Evlilik ve ZSA ZSA ZSU

Önümde uzun bir bayram tatili vardı. Kendime bir kahve yapıp, tatlı tatlı esen balkona çıktım ve bacaklarımı uzatıp keyifle yazımı okumaya başladım. Muhteşem eserler yazdığına inanan her insan gibi ‘’Aferin kız nereden de bulmuşsun bu benzetmeyi?’’, ‘’Helal olsun sana, on numara tespit valla’’ diye diye kendimi övmelere doyamadım.

Okumaya devam et

Dolma Kalem

“Görülecek, işitilecek, tadılacak, okunacak, yazılacak, yapılacak o kadar çok şey birikiyor ki, bundan sonra hayatımın bütün bunlara yetişmeyeceğinden korkuyorum” diye yazmış Dokuzuncu Hariciye Koğuşu’nda Peyami Safa. Hayatta en imrendiğim kişiler, her şey hakkında kolaylıkla yazılar yazabilenler olabilir.

Okumaya devam et

Karantina Bana Ne Öğretti?

İki aydır evdeyim. Kapının önüne bile çıkmadım. Ama tek bir gün bile şikayetçi olmadım bu durumdan. Öncelikle sadece sevdiklerimizi korumak adına değil, aynı zamanda her daim ihtiyaç duyacağımız değerli sağlık hizmetlilerine de bunu borçlu olduğumuzu düşündüğümden. Biz hastalanmazsak onlar ölmez.

Okumaya devam et

Karantina Bana Ne Öğretti?

Zorlu bir hastalık evresi, iflas, göç etme, eşten ayrılma, canciğer olunan birini kaybetme gibi vakaları idrak eden kişi, zifirin en dibini gördükten sonra şafağın alacasında belini doğrultmaya, yaşadıklarını sindirmeye uğraşır.İki aydır yaşadığımız karantinada, -şayet bir yakınınızı kaybetmediyseniz-, bolca düşünecek vakit kazanmış ve o “zifiri karanlık” çökmeden bazı aydınlanmalar yaşamış olabilirsiniz.

Okumaya devam et

Karantina Bana Ne Öğretti?

Doktor olmak karantinanın dışında tuttu beni. Elbette bu yeni bir deneyim ve öğrenmezsek kendimizden şüphe etmeliyiz. Ancak öğretmeni olmayan bir öğreti bu ve zorluğu da burada… Yapımıza uyanı; içinde bulunduğumuz fiziksel, düşünsel, duygusal, sosyal şartlarımız içinde algılayıp değerlendirerek davranış alanına geçirebiliyoruz. Her şey öncelikle bize, işleme kapasitemize bağlı.

Okumaya devam et